Så minskar du stressen över att leverera på sociala media

Så minskar du stressen över att leverera på sociala media

Ibland spelar det ingen roll hur många tekniker vi kan för återhämtning, avslappning och närvaro. Ibland bara kickar den in; stressen. Den kan komma av händelser utanför vår kontroll, när det är mycket nytt eller när aktiviteter hopar sig. Vi har eget ansvar för vår hälsa och vårt välmående, men den vetskapen räcker inte alltid. Ibland behöver man bara någon som säger ”Gör så här, steg för steg”.

Här får du åtta tips för att minska stressen över att leverera innehåll på sociala media. Känn in vilka tips som resonerar i dig och använd dem.

  1. Välj dina kanaler. Hellre kvalitet än kvantitet.
  2. Bestäm i förväg hur många inlägg du gör på en vecka i respektive kanal. Återigen: hellre kvalitet än kvantitet.
  3. Avsätt en dag eller några arbetspass då du skapar flera inlägg till sociala media på en gång, så att du har en ”inläggsbank” att plocka ur under tider när det känns stressigt.
  4. Ge dig själv en klapp på axeln för det som blir av istället för att fokusera på det som inte blir av. Jag gillar checklistor och jobbar med dem digitalt. När dagen är slut behåller jag alla avklarade punkter i dokumentet och flyttar över det som inte blev gjort till en annan dag. På så sätt ser jag bara det jag har åstadkommit och får en boost av att det faktiskt är ett gäng punkter där.
  5. Du får energi av att vara i flöde. Fokusera på nästa lilla steg, om det så är att sätta en rubrik, välja ett ämne eller skapa grafik. Zooma in på det lilla, ett steg i taget.
  6. Leta efter det lustfyllda och meningen med det du gör. Det är lättare att skriva ett inlägg när du tänker på värdet du vill ge till någon annan än när du ser det som ännu en punkt på att göra-listan eller ett ont måste för att tjäna pengar.
  7. Bestäm dig för hur lång tid ditt sociala media-engagemang får ta. Kanske mår du bäst av att säga att din närvaro på sociala media får ta 2h i veckan och så hinner du det du hinner på den tiden, eller så mår du bäst av att få jobba i ett lugnt tempo med inställningen ”det som blir av, det blir av”. Oavsett vilket handlar det om att släppa på kraven och sätta gränser för dig själv.
  8. Be om hjälp om du fastnar.

Dela med dig!

Senaste inläggen

Få godbitarna rakt in i mailkorgen

I mina kanaler servar jag dig med nästan all kunskap du behöver för att lyckas som företagare, men om du gillar att plocka russinen ur kakan så föreslår jag att du lämnar din mailadress nedan. Då kommer nämligen de bästa godbitarna helt mirakulöst rakt in i din mailkorg!

Jessica Jäger på Instagram

Ta del av mina bästa marknadsföringsstrategier, bli medveten om mentala tankefällor som hindrar dig från att lyckas och följ mig i vardagen på Instagram. (Skicka gärna ett DM och säg hej!)

Facebookgruppen Tongivande Marknadsföring – Så når du ut

Kicka igång din arbetsvecka på bästa sätt genom att sätta dina mål för veckan eller bara njut av att vara i en community med likasinnade. Välkommen in i min kostnadsfria Facebookgrupp “Tongivande Marknadsföring – Så når du ut”.