Engagemang och värdegrund

Engagemang och värdegrund

Med människan i fokus

Helhjärtat engagemang

En berörande medmänniska

“Träd och sång? Det är ju vitt skilda saker! Hur kan du engagera dig i båda?” Det var en journalist som ställde frågan en gång för flera år sedan. Att jag då hade avslutat flera uppdrag som teaterproducent och musikeragent och snart skulle kliva in som vice personalansvarig på en föräldrakooperativ förskola hade hon ingen aning om. Än mindre visste hon att jag var utbildad företagsekonom och längre fram i tiden skulle landa i att lägga upp marknadsföringsstrategier åt småföretagare.

Jag kan se hur kompotten ovan ter sig som ett olösligt pussel med bitar från vitt skilda kartonger, men för mig är kopplingarna glasklara. För mig handlar allt om den enskilda människan. Ett par av ledorden som mina företag alltid har vilat på är “medmänniska” och “berörande”.

När jag låter plantera träd i afrikanska semiöknen är det för att familjer ska kunna hålla ihop, tack vare inkomsterna de får från arbetet med att plantera och vårda mina träd. När jag sjunger på begravningar är det för att vara den tröstande medmänniskan och för att hylla det liv som levts. När jag sjunger på vigslar är det för att komma med lugnet när nervositeten kryper sig på, att sätta an stämningen för en magisk dag och att förmedla det två individer vill säga till varandra på ett djupare plan än med ord. När jag coachar företagare och guidar dem genom marknadsföringsstrategiernas förlovade land gör jag det för människan bakom företaget; människan som skapar sig ett liv på sina egna villkor, som har drömmar och visioner och som har så mycket att ge till den här världen.

Jag är en “medmänniska” och när det kommer till att beröra så är det inte ovanligt att ögonen tåras hos mina kunder, oavsett om de lyssnar till min musik eller om jag coachar dem till att förstå sitt eget “varför” i företagandet. Tårarna kommer av att de öppnar upp, tar emot, känner in och lyssnar på sitt eget hjärta. Som medmänniska vandrar jag med dig en bit på din livsvandring.

Arbetstillfällen, vattenförsörjning & skolgång

Better Globe – för människa, miljö och ekonomi

Tänk att träffa en människa som har visionen att utrota fattigdomen i Afrika och dessutom arbetar aktivt för att den visionen ska bli verklighet. Det har jag gjort. Han heter Rino Solberg och grundade Better Globe, som planterar träd i Kenyas semiöken med målet att plantera ett träd för varje människa på jorden. Han gör det också tillsammans med sin fru Julie Solberg som är född och uppvuxen i Uganda och driver Child Africa.

Better Globes verksamhet innefattar idag trädplantering, mikrofinansiering (ja, jag vill bidra till ett levande företagsklimat även utomlands!), vattenförsörjning samt bidrag till skolverksamhet. Genom att köpa träd och donationspaket bidrar Better Globes kunder till att skapa arbetstillfällen, att hjälpa människor ur fattigdom, att familjer kan hålla ihop, att växthuseffekten begränsas, att ökenspridning och jorderosion motverkas och att skolgång blir möjlig för fler barn. Samtidigt får Better Globes kunder avkastning på sina träd från bl.a. frukten från mangoträd, gummi från acacia senegal och virke från mukau.

Avkastningen betalas ut årligen i december enligt denna plan:
År 1-4 (2022-2025): Ingen avkastning. Träden växer och vårdas.
År 5-19 (2026-2040): Årligen 2,55 € per år och träd – totalt 38,25 €.
År 20 (2041): 170 € per träd.

Sedan 2011 köper jag träd och donationspaket till mig och min familj. Det känns bra att mina pengar “växer på träd” samtidigt som de gör nytta för andra människor och vår jord. Jag har aktivt följt Better Globes utveckling under dessa år, både på distans och på plats i Kenya och Uganda, och är stolt och rörd ambassadör för verksamheten. Är du intresserad av att köpa träd, kontakta mig gärna eller besök Better Globes hemsida.

Gör skillnad för andra och dig själv samtidigt

Vill du bidra till att människor lyfts ur fattigdom i Östafrika och att klimatet blir bättre samtidigt som du tjänar pengar passivt? Köp Better Globe-träd vid enstaka tillfällen eller månatligen. Pris 20 €, avkastning över en 20-årsperiod: 208,25 €.

Till Better Globe

Inspirerar till hållbarhet

Artister för miljön

Sedan 2012 är jag medlem i föreningen Artister för miljön där vi som konstnärligt yrkesverksamma artister engagerar oss och sprider kunskap om miljö genom vårt artisteri.

SÄTT DIG SJÄLV PÅ FÖRSTA PLATSEN

Kontakta Jessica idag!

jessica@jessicajager.se
070-728 25 01